Barokensemble ‘Eik en Linde’: huisstijl, website en publiciteitsmateriaal

Jaap Wiering verzorgt al enkele jaren de huisstijl, website en publiciteitsmaterialen voor barokensemble ‘Eik en Linde’ te Amsterdam. Het ensemble, opgericht in 2000 ter gelegenheid van een concert in de bovenzaal van het gelijknamige café in de Amsterdamse Plantagebuurt, bestaat uit professionele musici die elkaar gevonden hebben in hun liefde voor de barokmuziek en hun streven deze uit te voeren op een manier die zoveel mogelijk recht doet aan de bronnen. Zij spelen op oude instrumenten of kopieën daarvan. Artistiek leider en concertmeester is Franc Polman. Behalve in de thuisbasis Amsterdam treedt Eik en Linde vooral op in kleinere plaatsen op karakteristieke locaties. Sinds 2002 verleent het haar medewerking aan een maandelijkse serie Bach-cantates in de Bullekerk te Zaandam. Buiten deze vaste activiteiten treedt het ensemble incidenteel op met vocale ensembles. Afwisseling van bekende en mindere bekende componisten zijn kenmerkend voor de programmering van Eik en Linde.

Comments are closed.