Cd-project ‘Quatre Mains’ in de Franse kathedraal Sainte-Croix d’Orléans

Voor musici Susanna Veerman en Wim Does ontwierp Fanagalo de cd met orgelwerken die werd opgenomen in de kathedraal Sainte-Croix  te Orléans (onder Parijs). We maakten eveneens de foto’s van het orgel en het interieur van de kathedraal die gebruikt werden voor de cd-inlay.

Voor deze opname toog het tweetal naar Frankrijk naar de Cathédrale Sainte-Croix in Orléans, waar twee orgels van Cavaillé-Coll staan: het grote orgel uit 1880 en een koororgel uit 1846 met zestien stemmen. Het repertoire op deze cd bestaat uit werken van Mozart, Beethoven, Albrechtsberger, Hesse, Roth, J. Chr. Bach, Grieg, Moszkowski en Gigout.

Susanna heeft een uitgebreide concertpraktijk opgebouwd als organiste, dirigente en begeleidster op orgel en piano. Ze studeerde in 2005 af als organiste aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde tevens het eerstegraads diploma kerkmuziek voor cantor en organist. In 2007 ontving zij de zilveren medaille van de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” voor haar verdiensten voor de Franse koor- en orgelmuziek.

De cd is verkrijgbaar via de website van Susanna Veerman.

Comments are closed.