profiel

Jaap WieringBegon op de Grafische MTS, maar studeerde uiteindelijk aan de Rotterdamse kunstacademie grafische vormgeving en fotografie. Las zich suf in trein en bus en leerde zo zichzelf alles over digitale vormgeving, webdesign, databases, kantoorapplicaties en besturingssystemen. Zoekt altijd naar structuur in dingen, verdiept zich in onbekende technieken, en vindt dat vorm, inhoud en techniek de pijlers van grafisch ontwerp zijn en dus alledrie voldoende aandacht moeten krijgen. Duikt in zout en zoet water, zingt bas en Bach in een koor, studeert Chinees en is eigenlijk nieuwsgierig naar alles.

Fanagalo bedenkt, ontwerpt en produceert visuele communicatiemiddelen voor print en web: van logo- en huisstijltrajecten tot volledig verzorgde redactionele producties, tijdschriften en kranten, boeken, eenvoudige tot zeer uitgebreide websites, activerende advertising en opvallend promotiedrukwerk.

Fanagalo is een full service studio voor grafisch ontwerp in het creatieve hart van Amsterdam. We bundelen expertise in grafisch ontwerp, communicatie en public relations in één studio en voelen ons thuis in vele markten en sectoren. Daarbij delen we een bijzondere kennis en ervaring in media, overheid, non-profit, retail, kunst, cultuur, zzp’ers en cultureel ondernemerschap.

werkwijze & visie

Fanagalo (spreek uit als ‘Fana-kaló’) betekent letterlijk ‘zó doe je dat’. De naam is ontleend aan de gelijknamige taal die in grote delen van zuidelijk Afrika werd gebruikt. Het is een mix van Zulu, Engels en diverse Afrikaanse talen en deed dienst als vereenvoudigde taal in gebieden waar mensen met verschillende achtergronden met elkaar probeerden te communiceren. Bij Fanagalo zorgen we ervoor dat grafisch ontwerp diezelfde functie vervult. We kijken kritisch naar het beoogde eindresultaat en adviseren over de inzet van diverse middelen.

Fanagalo werkt, afhankelijk van de aard en omvang van een opdracht, samen met andere grafisch ontwerpers of specialisten, zoals journalisten, redacteuren, fotografen, illustratoren, ICT-specialisten en programmeurs. We beschikken bovendien over een breed netwerk van leveranciers van drukwerk, signing, merchandiseproducten, internethosting etc. waarbij prijs, kwaliteit én service in de juiste balans zijn.