Fanagalo

visual design | web development

Sacred Harp All Day 2018 featured image

Sacred Harp All Day Singing 2018

Sacred Harp is met elkaar zingen zonder publiek. De Amsterdamse groep is actief sinds 2012 en organiseerde een zingdag voor Nederlandse en internationale zangers.

Sacred Harp Amsterdam logo
Sacred Harp Amsterdam logo

Fanagalo ontwierp een logo voor de groep. Als dragend beeld voor deze campagne werd een illustratie gemaakt van de evenementslokatie – een gebouw in de stijl van de Amsterdamse School. Uitwerking in een poster, flyer, website header en Facebook-banner.

Sacred Harp All Day 2018 poster A4
Sacred Harp All Day 2018 flyer A6
flyer op A6 formaat
Sacred Harp All Day 2018 Facebook banner

Wat is Sacred Harp?

Sacred Harp is 200 jaar oude (folk) muziek uit Amerika. Het is vierstemmige muziek, die je a capella zingt. We zingen uit het boek The Sacred Harp (Denson 1991 edition), dat is geschreven in shape notes. Shape notes zorgen ervoor dat (beginnende) zangers de muziek makkelijk meelezen en het zijn simpele, aanstekelijke melodieën. De teksten zijn religieus (christelijk), maar het is eerder sociale muziek dan kerkmuziek. Het is luid en iedereen kan meedoen. En het is niet erg als je er soms een (shape)nootje naast zingt, omdat we zonder publiek zingen en vooral met en voor elkaar. Meer informatie op sacredharp.nl.