Fanagalo

visual design | web development

LocalWP en VS Code presentatie

LocalWP en VS Code zijn twee programma’s die ik veel gebruik bij mijn werk als web designer. Op 25 september heb ik bij WordPress Meetup Eindhoven hierover een talk gegeven.

Met LocalWP kan je snel iets proberen. Het is een lokale webserver die bouwen en testen veel sneller, makkelijker en duurzamer maakt omdat er geen verkeer via internet plaatsvindt. Het is mogelijk om binnen een minuut een WordPress-site te maken. Features als Adminer (kijken in de database), Mailhog (mail client), WP-CLI (beheer via de terminal) en drag-and-drop import helpen enorm.

VS Code is een programmeer-omgeving waarin je met veel bestanden kunt werken. Met extensies kan je de functionaliteit naar behoefte uitbreiden. Hierdoor maak je minder fouten, is de code overzichtelijker, is samenwerken makkelijker en automatische controle mogelijk. Ik gebruik VS Code vooral bij het maken van themes voor WordPress.

Als inleiding vertel ik iets over mezelf. Ik wil een rolmodel zijn voor anderen om daarmee diversiteit van de Meetups en de WordPress Community te bevorderen.